Sola z sosem pieczarkowym

SKŁADNIKI
– 4 filety soli
– 250 ml białego wina
– 1 marchew
– 1 pietruszka
– 1 cebula
– 1 bouquet garni

SOS:
– 120 g pieczarek
– 300 ml wywaru z gotowania soli
– 1 cebula
– 1 łyżka mąki
– 2 łyżki masła
– sól
– pieprz
– 1 żółtko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zaczynamy od ugotowania 250 ml wywaru z warzyw i bouquet garni. Przecedzamy i dolewamy wina. Zagotowujemy i wkładamy filety. Całość gotujemy 5 minut po czym filety wyjmujemy osączamy  i trzymamy w cieple a wywar z ryby odparowujemy do… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *