Cytrynowy łosoś z ziołami

“Cytrynowy” łosoś z ziołami jest ciekawym połączeniem ryby oraz soków z owoców tropikalnych.
SKŁADNIKI:
– 2 filety z łososia bez skóry
– sok z jednej cytryny
– sok z jednej pomarańczy
– oliwa z oliwek
– 1 łyżka musztardy Dijon
– pęczek posiekanej bazylii
– 1 łyżka kaparów (powinny być opłukane i osuszone)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozgrzewamy piekarnik do 160C, wkładamy łososia w torebce do zamrażarki (z połową soku z cytryny i całym sokiem pomarańczowym, dodatkowo łyżka oliwy z oliwek, pamiętamy o doprawieniu). Marynujemy 10 minut, następnie przekładamy do… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *