Smaczny i prosty pomysł na przygotowanie pstrąga w ziołach. Tak przygotowany pstrąg smakuje wyjątkowo. Prostota tego przepisu sprawia, że wydobywamy wyjątkowy smak ryby.
SKŁADNIKI:
– pstrąg w całości (wyfiletowany)
– 3 łyżki stołowe masła
– suszone zioła (do wyboru w zależności od upodobań: bazylia, majeranek, szczypiorek, oregano, estragon, mięta, matka pietruszki)
– 2 cytryny
– sól
– pieprz
– świeża pietruszka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Odcinamy głowę rybie, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, dodajemy sól i pieprz. Tak przygotowaną rybę marynujemy w lodówce, najlepiej 24 godziny, ale wystarczy około 2 godzin. Po tym czasie odwijamy i kładziemy na nowo przygotowaną… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)
Strony: 1 2