Pstrąg w ziołach

Smaczny i prosty pomysł na przygotowanie pstrąga w ziołach. Tak przygotowany pstrąg smakuje wyjątkowo. Prostota tego przepisu sprawia, że wydobywamy wyjątkowy smak ryby.

 

 

 

SKŁADNIKI:

– pstrąg w całości (wyfiletowany)

– 3 łyżki stołowe masła

– suszone zioła (do wyboru w zależności od upodobań: bazylia, majeranek, szczypiorek, oregano, estragon, mięta, matka pietruszki)

– 2 cytryny

– sól

– pieprz

– świeża pietruszka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Odcinamy głowę rybie, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, dodajemy sól i pieprz. Tak przygotowaną rybę marynujemy w lodówce, najlepiej 24 godziny, ale wystarczy około 2 godzin. Po tym czasie odwijamy i kładziemy na nowo przygotowaną… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *