Faszerowanie ryby

ryby, przepisy, faszerowanie, nadziewanieTen sposób przyrządzania ryby nie jest prosty i jest dość czasochłonny. Jednak według mnie warto sobie zadać trochę trudu i przygotować naszą ulubioną rybę w ten sposób, chociażby na specjalne okazje.
Na sam początek warto zająć się wyjęciem kręgosłupa, dzięki temu ryba szybciej będzie gotowa oraz idealnie pasuje do nich delikatny farsz. Bardzo dobrym pomysłem jest posmarowanie tak przyrządzonej ryby masłem i posypanie bułką tartą. W ten sposób można ją upiec na grillu. Następnie pozbywamy się łusek oraz patroszymy naszą rybę. Kolejnym krokiem jest usunięcie ości (najlepiej przy użyciu pęsety do ryb).
Samo przygotowanie ryby do nadziewania można opisać w kliku krokach:
– rozcinamy brzuch (wcześniej pozbywamy się wszystkich płetw);
– wyjmujemy wnętrzności;
– przecinamy kręgosłup od strony głowy oraz ogona;
– wyjmujemy kręgosłup razem z ośćmi;
– na koniec wkładamy nadzienie i zaszywamy.

Do faszerowania nadają się… (aby zobaczyć resztę artykułu przejdź dalej)

Strony: 1 2 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>