„Ropucha w dziurze”

ryby, przepisy, ciasto naleśnikoweRyba w cieście naleśnikowym

SKŁADNIKI:
– 1kg ugotowanej ryby (dorsza, tołpygi lub mintaja)
– 4-5 ząbków czosnku
– cebula
– 2 ugotowane marchewki
– 3 łyżki masła
– sól
– pieprz
CIASTO:
– 2 jajka
– szklanka mąki
– przegotowana woda
– łyżka stopionego masła
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czosnek i cebulę drobno siekamy i smażymy aż się zeszkli na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i łyżkę masła, kiedy się lekko zarumieni dodajemy starte na tarce marchewki i dusimy cały czas mieszając. Przygotowujemy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *