“Morska operetka”

owoce morza, skorupiaki, krewetkiPotrawka ze skorupiaków

SKŁADNIKI:
– 40dag mrożonych kałamarnic
– 40dag mrożonych małży
– 20dag mrożonych dużych krewetek
– 25dag filetów z dorsza
– 3-4 ząbki czosnku
– 2 cebule
– pęczek natki pietruszki
– 4-5 pomidorów
– 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
– gałązka tymianku
– sok z cytryny
– sól
– biały pieprz
– 4-5 łyżek oliwy
– szklanka białego wytrawnego wina
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wrzucamy kałamarnice na lekko osolony wrzątek na 2-3 minuty, odsączamy i drobno kroimy. Krewetki mrożone trzymamy we wrzątku 1-2 minuty i też odcedzamy. Dorsza kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Sparzone pomidory obieramy ze… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *