Dorsz w sosie czosnkowym

ryby, przepisy, dorsz, czosnek, dietaDla każdego, kto uwielbia czosnek. Danie nadaje się na kolację lub przystawkę; bardzo dobrze smakuje z surówką z pomidorów i białym winem wytrawnym.
SKŁADNIKI:
– 1kg dorsza
– 30dag warzyw (seler, por, marchewka, pietruszka, cebula)
– szklanka jogurtu z odrobiną majonezu
– 4 ząbki czosnku
– pieprz
– sól
– 10 grzanek z pszennej bułki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Dzielimy dorsza na porcje, gotujemy na wywarze z jarzyn. Przyrządzamy sos: łączymy jogurt z majonezem, z pokruszonym i roztartym z solą czosnkiem, doprawiamy pieprzem do smaku. Wstawiamy na około 3 godziny do lodówki. Przygotowujemy tyle grzanek ile… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>