Zupa jarzynowa na smaku rybnym

Przepyszny pomysł na rozgrzanie, najlepiej smakuje na drugi dzień.
SKŁADNIKI:
– 20dag młodych warzyw (pory, cebule)
– 2 ząbki czosnku
– 4 łyżki oliwy z oliwek
– 15dag pomidorów
– zioła (koper, tymianek)
– liść laurowy
– głowa dużej ryby
– 30dag drobnego makaronu lub 2 kromki chleba razowego na osobę
– sól
– pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czosnek, cebulę, pory myjemy, czyścimy i kroimy w cienkie plasterki, a następnie dusimy na oliwie (aż będą miały złoty kolor). Dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory oraz zioła, zalewamy dwoma litrami wody i wkładamy oczyszczoną… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *