Ryba i owoce morza w cieście

ryby, przepisy, owoce morza, ryba w ciescieRyby i owoce morza bez problemu można smażyć w gęstym cieście naleśnikowym. Przygotowuje się je z mąki, mleka, wody lub piwa, śmietanki z dodatkiem soli, oliwy lub masła i jajek. W cieście możemy smażyć filety z białych, niezbyt tłustych ryb, śledzie, sardynki, krokiety rybne oraz kalmary, krewetki, mule i żabie udka. Filety możemy nadziewać farszem z ryby, grzybów lub warzyw, następnie rolujemy i spinamy szpilką bądź wykałaczką. Potem rybę zanurzamy w cieście i smażymy. Pamiętajmy o tym, że kawałki ryb nie powinny być zbyt duże, ponieważ ciasto wtedy się spali, a ryba pozostanie surowa w środku.
Do ryb i owoców morza w cieście najlepiej pasują… (aby zobaczyć resztę artykułu przejdź dalej)

Strony: 1 2 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *