Conchiglie z owocami morza po włosku

ryby, przepisy, owoce morza, krewetkiSKŁADNIKI:
– 20dag makaronu muszelki
– 2 pomidory
– 10dag tuńczyka z puszki w sosie własnym
– 5dag krewetek mrożonych
– 5dag muli mrożonych
– pół szklanki białego wina
– 2 łyżki oliwy
– 2 ząbki czosnku
-łyżka listków tymianku
– sól
– pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Sparzone pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Siekamy drobno czosnek. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i smażymy minutę. Następnie dodajemy pomidory, wlewamy białe wino i dusimy, aż pomidory się… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *