Sałatka tatarska

SKŁADNIKI:
– 4 filety śledziowe
– 1-2 strąki marynowanej papryki
– 10-12 marynowanych pieczarek
– duża cebula
– kilka korniszonów
– puszka filetów helskich
– sok i skórka z cytryny
– cukier
– pieprz
– pieprz cayenne
– 2-3 łyżki oliwy
– 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
– 2 jajka ugotowane na twardo
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Umyte i osuszone filety śledziowe, pieczarki o paprykę kroimy w kostkę. Korniszony kroimy w plasterki, anchois w paseczki, cebulę w kostkę – wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy startą skórką. Łączymy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>