Flądra po francusku

SKŁADNIKI:

– 1kg flądry

– 20dag cebuli

– tarta bułka

– 5dag masła lub margaryny

– pół szklanki białego wytrawnego wina

– sól

– pieprz

– natka pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do wysmarowanej margaryną brytfanny wkładamy pokrojoną w plasterki cebulę, na niej układamy posypaną pieprzem i solą rybę. Na wierzch posypujemy obficie tartą bułką, zalewamy winem i wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Pieczemy, cały czas… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>