Makrela po francusku

SKŁADNIKI:

– 1kg makreli

– sól

– mąka

– 2 łyżeczki octu

– oliwa lub olej

– pół słoika dżemu z czerwonych porzeczek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Solimy makrelę, panierujemy w mące i smażymy na oliwie na złoty kolor. Wkładamy do rondla, wlewamy ocet, dodajemy dżem i dusimy 15 minut. Wyjmujemy rybę, sos przecieramy przez sitko; jeżeli jest za rzadki dodajemy mąkę ziemniaczaną. Wlewamy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>