Śledź smażony

SKŁADNIKI:

- 80dag świeżych śledzi

- cytryna

- 3 łyżki oleju

- sól

- pieprz

- 5dag masła

- natka pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wypatroszone i sprawione śledzie (bez głów) płuczemy i skrapiamy sokiem z cytryny (jednak ich nie kroimy na pół). Solimy oraz posypujemy pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, do środka śledzia wkładamy masło wymieszane z drobno pokrojoną natką pietruszki. Podajemy prosto w patelni z ugotowanym na sypko ryżem oraz surówką z kwaszonej kapusty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>