Świeże zioła – pyszna ryba

Wyobraź sobie rozgrzaną patelnię, wkładasz na nią świeżą, dopiero co wypatroszoną rybkę. Da się wyobrazić prawda? A teraz wyobraź sobie, że przyprawiasz ją świeżymi ziołami. Świeżymi? Skąd je wziąć? I właśnie o tym będzie artykuł. O ziołach. Bo jak wiadomo świeże zioła dodają potrawom tego czego nie da się osiągnąć w przypadku ziół suszonych, czyli intensywnego aromatu i smaku.

W ubiegłym roku będąc z wizytą u znajomych zauważyłem coś z czym wcześniej się nie spotkałem. Był to domowy zielnik. Na pierwszy rzut oka prosta konstrukcja ze szkła i drewna, ustawiona przy południowym oknie. W środku kilka odmian najpotrzebniejszych ziół dodawanych do przygotowywanych potraw. Długo nie trwało jak podobna konstrukcja stanęła w moim domu, dzięki czemu… (aby zobaczyć resztę artykułu przejdź dalej)

Strony: 1 2 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *