Zupa rybna z koperkiem

SKŁADNIKI:
– po 90 dag świeżego łososia, dorsza i sandacza (bez skóry wszystkie ryby)
– 1 litr bulionu warzywnego
– 50 ugotowanych borowików (pokrojone w paski)
– 100g włoszczyzny pokrojonej w kostkę
– 100ml białego wina wytrawnego
– 4 łyżki posiekanego koperku
– 2 ząbki czosnku (pokrojony w plastry)
– 5 łyżek oliwy z oliwek
– 100ml śmietany
– 60g suszonych pomidorów (pokrojonych w paski)
– łyżka masła
– sok z połowy cytryny
– sól
– pieprz czarny i biały
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Myjemy, czyścimy i suszymy ryby, potem kroimy w kostkę. Rozkładamy na blaszce, skrapiamy trzema łyżkami oliwy z oliwek, prószymy pieprzem białym. Wstawiamy na 6 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celcjusza. Wyjmujemy i studzimy. Na łyżce masła i… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>