Wigilijne pierogi z sandaczem

SKŁADNIKI:
CIASTO:
– ¾ szklanki ciepłej wody
– 500g mąki pszennej
– szczypta soli
FARSZ:
– 300g fileta sandacza
– sól
– pieprz
– 300g świeżych bądź mrożonych borowików
– 50g natki pietruszki
– 100g cebuli
– 100g masła
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Z mąki i wody zagniatamy ciasto i zostawiamy pod przykryciem, żeby nie wyschło. Borowiki siekamy w drobną kosteczkę i smażymy na maśle razem z cebulą. Mielimy sandacza w maszynce o grubych oczkach, dodajemy do borowików i chwilę smażymy. Przyprawiamy do… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *