Karp smażony z czerwoną kapustą

SKŁADNIKI:
– 1,5kg karpia
– masło
– główka czerwonej kapusty
– 4 suszone prawdziwki
– seler
– marchewka
– pietruszka
– 8 ziarenek ziela angielskiego
– 2 łyżeczki cukru
– 3 goździki
– szklanka śmietany
– 2 jajka
– 4 łyżki bułki tartej
– 4 ziarenka pieprzu czarnego
– sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rybę sprawiamy, nacieramy solą i dzielimy na porcję, potem filetujemy. Przygotowujemy wywar z 3 szklanek wody, warzyw, grzybów i 5 ziarenek ziela angielskiego oraz 2 łyżek masła. Kapustę szatkujemy, solimy i odciskamy nadmiar soku. Zalewamy w rondlu… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>