Śledzie pod pierzynką

Jedna z najpopularniejszych wersji śledzia na stole wigilijnym. Żeby było bardziej dietetycznie można użyć jogurtu lub śmietany, zamiast majonezu.
SKŁADNIKI:
– 5 solonych filetów śledziowych
– 3 ziemniaki
– 3 buraczki
– majonez
– 3 jajka
– duża cebula
– 5 ogórków konserwowych
– pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Filety śledziowe zalewamy wodą i moczymy około dwóch godzin. Następnie odsączamy z wody i zalewamy mlekiem (moczymy pół godziny). Po tym czasie kroimy filety w cienkie paseczki. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Buraki myjemy i… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>