Pstrąg marynowany w soku z cytryny

SKŁADNIKI:
– 320g fileta z pstrąga bez skóry
MARYNATA I:
– pół szklanki wytrawnego wina białego
– pół szklanki soku z cytryny
– cukier
– pieprz
– sól
MARYNATA II:
– 500ml oleju
– biała cebula
– 2 łyżki pieprzu zielonego z zalewą
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Marynujemy rybę: wstawiamy pstrąga do lodówki, gdy już będzie dobrze schłodzony, kroimy filety w cienkie plasterki. Mieszamy sok z cytryny z winem, solą, pieprzem i cukrem. Tak przygotowaną marynatą zalewamy pokrojonego pstrąga i odstawiamy na… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *