Pasztet z ryb morskich

SKŁADNIKI:
– 650g filetów ryb morskich
– 2 jajka
– 2 białe cebule
– 120g włoszczyzny
– 120g surowego boczku
– pół szklanki zimnej śmietanki 36%
– pól kostki masła
– szklanka białego wytrawnego wina
– por do wyłożenia formy
– kilka ziaren ziela angielskiego
– liść laurowy
– pieprz
– sól
– gałka muszkatołowa
– masło do natłuszczenia formy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy na małe kawałeczki. Obieramy cebulę i kroimy w plastry. Myjemy boczek, suszymy i kroimy w kostkę. Smażymy boczek na patelni, aż do osiągnięcia złotego koloru. Myjemy filety, usuwamy skórę i przekładamy do szerokiego garnka, obkładamy włoszczyzną i cebulą. Zalewamy winem i dopełniamy wrzątkiem, tak żeby nad rybą było… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *