Sandacz w orzechach

SKŁADNIKI:
– 600g fileta z sandacza (bez skóry)
– 80g masła
– 200g łuskanych orzechów włoskich
– 2 łyżki oleju sojowego
– 60g bułki tartej
– 400g wiśni drylowanych (mrożonych)
– 2 łyżki miodu
– 40 ml czerwonego wina
– sól
– biały pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Z masła, posiekanych orzechów włoskich, bułki przygotowujemy masę, wstawiamy do lodówki. Smażymy sandacza na oleju sojowym. Kiedy masa będzie schłodzona rozwałkowujemy ją na płatki (grubość około pół centymetra) i układamy na usmażonej rybie. Rybę następnie wkładamy do piekarnika (180 stopni Celcjusza). Pieczemy maksymalnie 2 minuty. Wlewamy do rondelka… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *