Dwanaście potraw wigilijnych

Gdy zabłyśnie pierwsza gwiazdka, wszyscy zasiadamy do wieczerzy. Wigilia powinna być wieczorem szczególnie uroczystym, czyli trzymamy się tradycji. Przygotowujemy 12 różnych potraw. Jednak Wigilia to nie tylko jedzenie, warto zadbać o nastrój. Komponujemy dekoracje stołu w kolorach Bożego Narodzenia, czyli dominują barwy czerwone, zielone i złote. Pod obrus wkładamy troszkę sianka (jest to symbol stajenki). Pilnujemy żeby na stole pojawiło się jedno puste nakrycie, dla wędrowca, który może niespodziewanie do nas zawitać. Gdy stół jest przygotowany, zapalamy świeczki na choince, włączamy nasze ulubione kolędy.

Wróćmy jednak do smaków polskiej Wigilii. Na stole pojawia się… (aby zobaczyć resztę artykułu przejdź dalej)

Strony: 1 2 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>