Sylwestrowe przekąski – pasty rybne

Coraz bliżej Nowy Rok, czyli każdy z nas na pewno już planuje co w tym roku pojawi się do jedzenia na sylwestrowej zabawie. Osobiście uważam, że powinny być to szybkie przekąski. Najlepiej podawane na zimno. Jednak warto postawić na różnorodność smaków i kolorów. Przekąski popularnie nazywane są “przystawkami”, “zakąskami” czy bardziej gwarowo “zagrycha”. Przede wszystkim z tego względu, że bardzo często spożywa się do nich alkohol. Właśnie Sylwester jest okazją przy której spożywamy spore ilości alkoholu, dlatego warto zastanowić się co zjeść, żeby nie zaszkodziło 😉

Jednym z takich rozwiązań są pasty kanapkowe. Służą one głównie do przygotowywania kanapek czy tortów kanapkowych. Oczywiście są znakomitym dodatkiem do ziemniaków pieczonych w mundurkach, bardzo dobrym nadzieniem do naleśników, farszem do warzyw. Najważniejszą rzeczą przy przyrządzaniu pasty jest bardzo drobne posiekanie składników. Pasty nadają się idealnie do… (aby zobaczyć resztę artykułu przejdź dalej)

Strony: 1 2 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *