Galaretka z łososia z owocami morza

SKŁADNIKI:
– 200g gotowanego łososia
– 200g krabów
– 300ml wywaru rybnego
– 100g obranych krewetek
– 10g żelatyny
– 200ml białego wytrawnego wina
– pęczek koperku
– łyżeczka zielonego pieprzu
– pieprz czarny
– sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Formę w kształcie pierścienia chłodzimy w lodówce. Zalewamy żelatynę 3 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 5 minut. Gotujemy wywar z winem i pieprzem. Odparowujemy połowę objętości. Dodajemy namoczoną żelatynę, gotujemy aż do zagotowania i studzimy. Drobno siekamy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *