Sandacz w galarecie

SKŁADNIKI:
- 1kg sandacza
– jedna cebula
– porcja włoszczyzny
– dwa ziarna ziela angielskiego
– dwa ziarna pieprzu
– dwa białka
– dwa liście laurowe
– 20g żelatyny
– sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rybę sprawiamy i filetujemy, wyjmujemy wszystkie ości. Mięso kroimy na kawałki. Solimy i wstawiamy do lodówki. Z włoszczyzny, łba i ości, cebuli, przyprawy gotujemy wywar. Przecedzamy wywar i wkładamy mięso ryby. Gotujemy wszystko około 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Studzimy i bardzo delikatnie wyjmujemy rybę. Żelatynę moczymy w 3 łyżkach… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>