Lin w galarecie

SKŁADNIKI:
- 800g lina
– 2 pietruszki
– 2 cebule
–  marchewka
– liść laurowy
– 3 ziarenka ziela angielskiego
– 3 ziarenka pieprzu
– cytryna
– 15g żelatyny
– łyżka kaparów
– 2 jajka na twardo
– pieprz
– sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Sprawionego lina kroimy w dzwonka. Gotujemy w wywarze z warzyw i przypraw. Po ugotowaniu wyjmujemy rybę, natomiast głowę gotujemy tak długo aż pozostanie nie więcej niż 500ml kleistego wywaru. W tym wywarze rozpuszczamy żelatynę namoczoną wcześniej w… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>