Karp w galarecie z rodzynkami

SKŁADNIKI:
– karp (około 1,2kg)
– pietruszka
– 120g rodzynków
– marchewka
– kawałek selera
– 3 cebule
– 4 ziarenka ziela angielskiego
– 4 ziarenka pieprzu
– pół łyżeczki cukru
– 2 łyżki bułki tartej
– surowe białko
– 10g żelatyny
– sól
– pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Karpia sprawiamy i płuczemy. Kroimy w dzwonka i solimy. Cztery dzwonka (ze środkowej części ryby) odkładamy. Pozostałe części oczyszczamy z ości i mielimy. Gotujemy wywar z głowy karpia, przypraw, warzyw i jednej cebuli. Następnie przecedzamy wywar. Zmielone mięso ryby mieszamy z drobno posiekanymi cebulami, solą, pieprzem, tartą… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *