Jak usmażyć rybę?

Najczęściej decydujemy się właśnie na smażenie ryb. Sprawa wydaje się banalnie prosta. Jednak warto znać podstawy tej sztuki. Od tego bowiem będzie zależał smak i aromat smażonej ryby. Bardzo często smażoną rybę urozmaicamy dodatkami. Ważny jest ich odpowiedni dobór. Przejdźmy do konkretów.

Ryby możemy smażyć w całości bądź w mniejszych kawałkach. Takie ryby jak liny, karasie, pstrągi, okonie, flądry, sielawy i inne mniejsze gatunki smaży się w całości. Natomiast węgorza, sandacza, szczupaka, karpia i inne duże ryby kroimy na kawałki, filety, półdzwonka czy dzwonka.

Ważne żeby rybę przed smażeniem… (aby zobaczyć resztę artykułu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>