Wędzony łosoś z krewetkami

Wędzony łosoś z krewetkami, kwaśną śmietaną i sosem vinegret. Interesujące połączenie wędzonej ryby z krewetkami. Danie łatwe w przygotowaniu, poradzi sobie z nim nawet początkujący miłośnik kuchni
SKŁADNIKI:
– 1 łyżka kwaśnej śmietany ( 35%)
– 1 łyżka chrzanu
– 4 kawałki wędzonego łososia
– 10 dużych ugotowanych krewetek (obranych jednak ogony zostają)
– sok z limonki oraz drobno starta skórka z połowy limonki
– 1 łyżeczka miodu
– pół łyżeczki startego świeżego imbiru
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– troszkę różnego rodzaju sałat
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mieszamy kwaśną śmietanę z chrzanem, odrobiną soli i pieprzu. W oddzielnym naczyniu mieszamy sok z limonki, startą skórkę limonki, miód, imbir i przyprawy, dodajemy oliwy i wszystko dokładnie mieszamy. Łososia i krewetki… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *