Sandacz w sosie musztardowym

SKŁADNIKI:
– 2kg ryby
– marchew
– 2 cebule
– pietruszka
– sól, pieprz
– por

SOS:
– szklanka wina
– 4 łyżki musztardy
– 4 żółtka
– łyżka mąki
– łyżeczka cukru
– pół łyżki masła
– 6 ziaren pieprzu
– 3 liście laurowe
– 3 goździki
– sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zaczynamy od oczyszczenia i umycia ryby. Kroimy w dzwonka i solimy. Następnie wkładamy ją do rondla, dodajemy oczyszczone i pokrojone warzywa oraz przyprawy. Całość zalewamy wodą tak, aby zakryć całą zawartość. Gotujemy około 30 minut, skrapiając… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>