Karp marynowany

SKŁADNIKI:

– około 2kg karp

– sól

– sok z cytryny

– 3 łyżki mąki

– olej do smażenia

– 3 łyżki oliwy z oliwek

– 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

MARYNATA:

– pół szklanki czerwonego wina wytrawnego

– 2 ząbki czosnku

– szklanka czerwonego octu winnego

– pieprz

– suszona mięta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wcześniej sprawionego karpia filetujemy. Łeb, ogon, kręgosłup możemy wykorzystać do zupy. Filety skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą i zostawiamy na 2 godziny. Następnie suszymy filety i kroimy na małe kawałki. Obtaczamy w mące i… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *