Jaka ryba zamiast wigilijnego karpia?

W kuchni jestem zwolenniczką wprowadzania zmian. Nie mam tutaj na myśli rewolucji kulinarnych, tylko stopniowego urozmaicania naszych przyzwyczajeń. Jak wiadomo w naszej tradycji bożonarodzeniowej na stole króluje karp. Podaje się go zazwyczaj smażonego, w galarecie lub zapiekanego w cieście. Jednak warto przygotować jedno danie z innej ryby, tej mniej popularnej, jednak tak samo smakowitej.

Dzisiaj chciałabym zaproponować “zamiennik” tradycyjnej wigilijnej ryby. Tą rybą będzie… (aby zobaczyć resztę artykułu przejdź dalej)

Strony: 1 2 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>