Sum z kapustą

SKŁADNIKI:
– 1kg suma
– 1kg kapusty
– łyżka masła
– 80g masła
– 2 cebule
– 200g pomidorów
– łyżka mąki
– 50g słoniny
– 200g jabłek
– 100g świeżych grzybów (mogą być pieczarki)
– łyżka koperku
– 30g ostrego sera
– ćwierć łyżeczki papryki
– sól
– pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czyścimy, płuczemy suma. Odcinamy głowę, zdejmujemy skórę i wyjmujemy ości. Solimy i odstawiamy na 35 minut. Potem oprószamy mąką i smażymy na maśle. Gotujemy wywar z głowy i ości. Szatkujemy kapustę i parzymy wrzątkiem na sitku. Pokrojoną słoninę topimy i podsmażamy na niej cebulę oraz grzyby pokrojone w plasterki. Dusimy przez 5 minut. Dodajemy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *