Łosoś słodko – kwaśny

SKŁADNIKI:

– 50dag filetów z łososia

– 2 małe cebule

– 3 łyżki oleju

– 3 plastry ananasa z puszki

– ząbek czosnku

– 2 łyżki jasnego octu winnego

– mała papryczka chilli

– duża czerwona papryka

– 15dag mrożonej fasolki szparagowej

– 2 łyżki cukru

– 2 łyżki mąki

– sól

– pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Fasolkę szparagową gotujemy na półtwardo. Ananasa kroimy w kostkę, tak samo robimy z cebulą i czerwoną papryką. Łososia kroimy w paski (około 2 cm szerokości). Na dużej patelni (najlepiej robić to w woku) rozgrzewamy olej. Smażymy na nim… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *