Łosoś smażony w sosie koperkowym

SKŁADNIKI:

70dag filetów z łososia

– 2 łyżki bułki tartej

– 2 łyżki mąki kukurydzianej

– jajko

– przyprawa do ryb

– sok z cytryny

– łyżka masła

– 3 łyżki oleju

SOS:

– szklanka śmietanki 18 – 24 %

– 2 łyżki posiekanego koperku

– sól

– pieprz

– ćwierć szklanki białego wina

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Filety dzielimy na cztery porcje, zdejmujemy skórę i skrapiamy sokiem z cytryny. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ryb i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Mieszamy mąkę kukurydzianą z tartą bułką. W tej mieszance obtaczamy filety, wcześniej wkładając do roztrzepanego jajka z wodą. Smażymy filety na oleju z dodatkiem… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *