Marynowany łosoś w sosie musztardowym

SKŁADNIKI:

– filet z łososia (około 50dag ze skórą)

– sok z połowy cytryny

– 2 pęczki koperku

– kilka kropli sosu worcester

– mielony biały pieprz

– cukier

– półtorej łyżeczki soli

SOS:

– łyżka płynnego miodu

– 2 żółtka

– łyżka kwaśnej śmietany

– 2 łyżeczki ostrej musztardy

– 4 pieczarki

– kilka liści sałaty

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Płuczemy łososia, suszymy. Kładziemy rybę skórą do dołu, skrapiamy sosem worecester i sokiem z cytryny. Przyprawiamy pieprzem i szczyptą cukru, posypujemy solą (dość sporo). Nacieramy łososia bardzo dokładnie. Połowę ilości koperku po umyciu siekamy i posypujemy nim łososia. Rybę zawijamy w folię, obciążamy i… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *