Mintaj w białym sosie

SKŁADNIKI:

– 1kg filetów z mintaja

– 3 szklanki wywaru z włoszczyzny

– sok i skórka otarta z cytryny

– liść laurowy

– łyżka mąki

– łyżka masła

– pół szklanki białego wina

– ćwierć łyżeczki estragonu

– ćwierć łyżeczki szałwii

– cukier

– sól

– pół łyżeczki przyprawy do pierników

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Umyte filety skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i wrzucamy do gotującego się wywaru, wrzucamy estragon i liść laurowy. Gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Potem odstawiamy do ostygnięcia. Rybę wyjmujemy na talerz, szklankę wywaru gotujemy z… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *