Pikantne filety z matiasa

SKŁADNIKI:

– 40dag filetów z matiasa

– olej do grilla

– 4 ziemniaki

MARYNATA:

– papryczka chilli

– 2 ząbki czosnku

– 4 łyżki oliwy

– pieprz

– sok z cytryny

SOS:

– łyżeczka kaparów

– 4 suszone pomidory w zalewie oliwnej

– 5 łyżek oliwy

– łyżeczka miąższu z cytryny

– kilka świeżych liści kolendry

– 2 fileciki anchois

– łyżeczka miąższu z cytryny

Dodatkowo jako dekoracja sól, pierz, 2 pomidory i liście sałaty.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Czosnek przeciskamy przez praskę, kroimy papryczkę i miksujemy z pozostałymi składnikami marynaty. Filety wkładamy do zalewamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 12 godzin. Ziemniaki gotujemy w łupinach na półtwardo, kroimy następnie w grube plastry i pieczemy na… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *