Zupa – krem ze szparagów z łososiem

Przepis na pięć porcji. Jedna porcja to 230 kcal.
SKŁADNIKI:
– 3 plastry wędzonego łososia
– pojemnik śmietany 18% (200ml)
– 3 łyżki przyprawy do zup
– porcja włoszczyzny
– pęczek szparagów (około 50dag)
– 3 ziarna pieprzu
– 3 ziarna ziela angielskiego
– 2 łyżki koperku
– listek laurowy
– pieprz
– sól
– 1,5 łyżki masła
– 2 łyżeczki mąki pszennej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Obieramy włoszczyznę, płuczemy i kroimy. Zalewamy w garnku 6 szklankami wody. Dodajemy pieprz ziarnisty, liść laurowy i ziele angielskie, solimy i gotujemy około 30 minut. Szparagi obieramy i myjemy. Przecedzamy wywar, włoszczyznę możemy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *