Łosoś w sosie krewetkowo – szparagowym

Cztery porcje, jedna zawiera około 554 kcal. Bardzo dobry pomysł na obiad.
SKŁADNIKI:
– 80dag łososia
– sól
– kilka gałązek koperku
– 2 łyżki masła
SOS:
– puszka krewetek (20dag)
– 20dag szparagów z puszki
– pół szklanki śmietany 18%
– 2 szklanki bulionu z kostki
– 2 łyżki mąki
– 2 łyżki masła
– cukier
– sól
– 2 łyżki tartego ostrego sera
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Sprawionego łososia dokładnie myjemy, kroimy w dzwonka i solimy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu, polewamy wcześniej stopionym masłem i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *