Kanapki glazurowane z łososiem

Przepis na 15 porcji, jedna porcja to 140 kcal.
SKŁADNIKI:
- 5 dużych prostokątnych kromek ulubionego chleba, najlepiej razowego
– 2 plasterki cytryny
– gałązka pietruszki
– 2 łyżki masła
MASA:
– puszka łososia w sosie własnym
– 3 łyżki masła
– pół kubeczka 30% śmietany (100ml)
– sól
– pieprz
– łyżka soku cytrynowego
GALARETKA:
– 200ml białego wytrawnego wina
– 2 łyżeczki żelatyny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wyjmujemy łososia z puszki, odsączamy, obieramy ze skóry, usuwamy ości oraz ciemne części. Rozcieramy z masłem na masę, doprawiamy solą i pieprzem. Z każdej kromki chleba wycinamy po trzy krążki. Smarujemy je delikatnie… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>