Zapiekanka z ryżu, ryby i cebuli

SKŁADNIKI:
– 4 szklanki ugotowanego ryżu
– 25dag pomidorów
– 25dag cebuli
– 40dag wędzonej ryby
– łyżka tartej bułki
– 4 łyżki oleju
– szklanka mleka
– 2 ząbki czosnku
– 3 łyżki startego żółtego sera
– tłuszcz do formy
– sól
– łyżka posiekanej natki pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozdrabniamy rybę, mleko gotujemy z drobno posiekanym czosnkiem, zalewamy nim rybę, gotujemy i odstawiamy na 30 minut. Następnie rybę mieszamy z ryżem, natką pietruszki i olejem (2 łyżki). Przyprawiamy do smaku… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *