Raki zawijane w kapuście

Czas przygotowania: 1,5 godziny.
SKŁADNIKI:
– 20 raków
– bazylia
– 2 goździki
– tarta bułka
– 200g słoniny
– jeden mały lin
– 20 liści kiszonej kapusty
– 3 jajka
– 100ml kwaśnej śmietany
– sól
– pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Oczyszczone raki gotujemy i obieramy mięso ze szczypiec oraz szyjek. Lina również czyścimy, następnie smażymy, zdejmujemy skórę, wyjmujemy ości. Tak przygotowane mięso lina miksujemy. Ze słoniny “zabieramy” osiem plasterków a resztę… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>