Makaron po korsykańsku

Przepis na trzy porcje; jedna porcja zawiera około 230 kcal.
SKŁADNIKI:
– 20dag makaronu muszle (duże)
– łyżka masła
– sól
Farsz:
– mały filet z halibuta
– 20dag mieszanych owoców morza
– pół pęczka natki pietruszki
– 3 łyżki oleju
– 3 pomidory
– 2 ząbki czosnku
– sól
– pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem masła i odcedzamy. Sparzone pomidory, obieramy ze skórki i przecieramy przez sitko. Obieramy czosnek i rozdrabniamy. Owoce morza i filety płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki. Siekamy umytą… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *