Zupa z halibuta z owocami morza

Przepis na sześć porcji; jedna porcja zwiera około 280 kcal.
SKŁADNIKI:
– 40dag halibuta (filet)
– 40dag dorsza lub morszczuka (filet)
– 20dag soli (filet)
– puszka krewetek
– 2 marchewki
– 40dag małży mrożonych lub z puszki
– pietruszka
– 5dag selera
– 4dag pora
– 3 pomidory
– 25dag kopra włoskiego (fenkuł)
– 6 szklanek bulionu drobiowego
– jedna zielona papryka
– 3 cebule
– pół ostrej papryczki
– 4 ząbki czosnku
– szklanka wytrawnego białego wina
– liść laurowy
– 4 łyżki oliwy
– łyżeczka rozmarynu
– pół łyżeczki kurkumy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ryby dokładnie myjemy, odsączamy i kroimy w wąskie paseczki. Małże rozmrażamy i przelewamy wodę. W przypadku małży z puszki, odlewamy zalewę. Obieramy cebulę, płuczemy i po odsączeniu drobno siekamy. Por, seler, pietruszkę, marchewkę również czyścimy i kroimy na zapałkę. Fenkuł po oczyszczeniu kroimy w kostkę, sparzone pomiodory obieramy ze… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *