Sałatka indyjska z krewetkami

SKŁADNIKI:

– półtorej szklanki ugotowanego długoziarnistego ryżu

– por

– 3 łyżki rodzynków

– 30dag krewetek z puszki lub mrożonych (koniecznie obrane i podgotowane)

– 3 łyżki posiekanych orzechów laskowych

– łyżeczka curry

– 3 plastry ananasa z puszki

– szklanka jogurtu

– łyżeczka garam masala

– 2 łyżki koncentratu pomidorowego

– sól

– kilka gałązek zielonej pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Parzymy rodzynki, odsączamy na sicie, ananasa kroimy w kostkę. Dokładnie myjemy pora, odcinamy zieloną część, a białą kroimy w półplasterki. Mieszamy ryż z krewetkami (kilka zostawiamy do dekoracji), ananasem, porem, orzechami i… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *