Sałatka z sardynek i ziemniaków

SKŁADNIKI:

– 40dag młodych (małych) ziemniaków

– 2 jajka

– 2 puszki sardynek

– 70dag sera feta

– 2 pomidory

– liście sałaty do przybrania

SOS WINEGRET:

– 2 łyżki białego octu winnego lub z jabłek

– 6 łyżek oliwy z oliwek

– 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku

– po łyżce drobno posiekanego koperku i natki pietruszki

– sól

– pieprz

dodatkowo bagietka.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Myjemy ziemniaki i zalewamy wrzątkiem, gotujemy 20 minut, potem gdy są jeszcze ciepłe obieramy z łupinek i kroimy w półplastry. Gotujemy jajka na twardo, studzimy i także obieramy, kroimy na ćwiartki. Sardynki odsączamy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *