Turbot a la gejsza

SKŁADNIKI:

– 50dag świeżego turbota (może być inna biała ryba np. sola)

– 2 cebule

– 4 łyżki sosu sojowego

– ząbek czosnku

– łyżeczka musztardy

– łyżeczka nasion sezamu

– łyżka octu winnego

– pół łyżeczki cukru

– szczypta: ostrej mielonej papryki, mielonego czarnego pieprzu

– sól

– klika listów natki pietruszki, tymianku lub rozmarynu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Sprawiamy, fieltujemy i kroimy w cienkie plastry rybę. Układamy w naczyniu do marynowania. Siekamy czosnek oraz cebulę. Łączymy z… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>