Ryba z warzywami

SKŁADNIKI:

– 40dag filetów z morszczuka lub z mintaja

– 3 strąki papryki (zielonej, żółtej, pomarańczowej)

– 5 twardych mięsistych pomidorów

– 3 ząbki czosnku

– duża cebula

– szklanka zielonego groszku (mrożony lub świeży)

– 4 łyżki oliwy

– pół szklanki wywaru z warzyw

– 15 czarnych oliwek

– 3 łyżki soku z cytryny

– łyżka sosu worecester

– suszony tymianek i bazylia

– sól

– pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Umyte filety suszymy, kroimy w paski i skrapiamy sokiem z cytryny. Usuwamy gniazda z papryk, kroimy w krążki. Parzymy pomidory, obieramy i kroimy w ósemki. Cebulę kroimy na półplasterki. Czosnek obieramy, siekamy i rozcieramy z solą. Rozgrzewamy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *